هر ايراني در 12 سالگي دو دندان پوسيده دارد!!!
دريانيوز : طرح آموزش پيشگيري از بيماريهاي دهان و دندان در مهدهاي کودک اجرا ميشود

وزير بهداشت, اعلام کرد: طبق آمارهاي منتشر شده؛ هر فرد ايراني در 3 سالگي دو دندان شيري پوسيده، در 9 سالگي يک دندان دائمي پوسيده و در 12 سالگي نيز دو دندان پوسيده دارد.
به گزارش خبرنگار ايلنا, دکتر کامران باقري لنکراني, وزير بهداشت, درمان و آموزش پزشکي در چهارمين همايش علمي و نمايشگاه دندانپزشکي نوين, گفت: تا دو دهه پيش به کار دندانپزشکي نگاه خوبي وجود نداشت و در اين سالها تصور ميشد که انسان بدون دندان نيز ميتواند زندگي کند. امروزه اين نگاه تغيير کرده و به دهان تنها به عنوان معبر ورودي غذا نگاه نميشود؛ بلکه نقش دهان و دندان در بروز برخي بيماريها را شناسايي کردهاند. به گفته ايشان, در حال حاضر همگان اعتقاد دارند که اختلالات و التهابات دهاني و دنداني آثار سيستماتيک و محيطي دارد و بر فعاليت افراد در جامعه نيز تاثيرگذار است.
وي تصريح کرد: امروزه شاهد هستيم که بين بيماريهاي دندان و دهان و بروز بيماريهاي قلبي و عروبي رابطه قطعي و مسلم وجود دارد. ايران از نظر سلامت دهان و دندان شرايط مطلوبي ندارد و آمارها نشاندهنده ضرورت توجه به سلامت دندانهاي ايرانيان است. آمارهاي مذکور نشان ميدهد که ايران از اين نظر شرايط مطلوبي ندارد و با رسيدن به نقطه مطلوب راه درازي را در پيش دارد. به گفته لنکراني, اگر همه فعاليتهاي خود را معطوف به درمان پوسيدگي کنيم؛ کار سادهانديشانهاي است؛ زيرا بايد تمام تلاشهاي خود را در جهت پيشگيري از بروز پوسيدگيها هدايت کنيم.
وي افزود: وزارت بهداشت از 10 سال پيش بحث سلامت دهان و دندان را در اولويت کاري خود قرار داده و در حال حاضر 20 هزار خانه بهداشت در سراسر کشور براي رسيدگي به اوضاع دهان و دندان افراد فعاليت دارند. ايشان معتقد است؛ نگهداري از دهان و دندان را بايد از زمان بچگي آموزش دهيم و اين کار را جزء فرهنگ خانواده ها کنيم که در غير اين صورت در کار پيشگيري از بروز بيماريهاي دندان موفق نخواهيم بود. وي يادآور شد: آموزش مادران شيرده نيز بسيار ضروري است؛ زيرا اين قشر در نهادينه کردن فرهنگ نگهداري از دهان و دندان و پيشگيري از بروز بيماري مذکور در بچهها بسيار موثر هستند.
لنکراني گفت: امسال آموزش نگهداري از دندان و پيشگيري از بيماريهاي دنداني را در مهدهاي کودک آغاز ميکنيم که اين کار بسيار موثر و نتيجهبخش است. به گفته وي, دولت مبلغ مختصري را در بودجه سال 85 براي آموزش و پيشگيري از بيماريهاي دهان و دندان افراد زير 12 سال اختصاص داده که اميدواريم اين مبلغ افزايش چشمگيري يابد.
وزير بهداشت, با اشاره به ضرورت همکاري نهادهاي ذيربط, حضور و همراهي انجمنهاي علمي دندانپزشکي صاحب نظران و اساتيد اين حوزه را براي عملياتي کردن برنامههاي پيشگيري از بيماريهاي دنداني را موثر دانست.
وي خاطرنشان کرد: اميدواريم آموزش دندانپزشکي از حوزه درمانگري به سمت پيشگيري حرکت کند تا بتوانيم نقش موثر دندانپزشکان در ارتقاي سلامت ايرانيان را شاهد باشيم.