دریا نیوز







توصيه هايي براي تغذيه سالم در ماه رمضان

دريانيوز:همه ما ، ماه رمضان را به اميد بيشترين بهره معنوي و روحي آغاز مي کنيم ، غافل از اين که رعايت اصول صحيح تغذيه مي تواند سلامت جسمي را نيز برايمان به ارمغان بياورد.
، 16:11   /   کد خبر: 416   /   تعداد بازدید: 849


توصيه هايي براي تغذيه سالم در ماه رمضان

دريانيوز:همه ما ، ماه رمضان را به اميد بيشترين بهره معنوي و روحي آغاز مي کنيم ، غافل از اين که رعايت اصول صحيح تغذيه مي تواند سلامت جسمي را نيز برايمان به ارمغان بياورد.
به اعتقاد کارشناسان تغذيه ، روزه داران بعد از ماه رمضان به سه گروه تقسيم مي شوند گروهي که بدون توجه به اثرات درماني اين ماه به علت پرخوري و بدخوري دچار اضافه وزن مي شوند. افرادي که وزنشان نسبت به قبل ماه مبارک تغيير نمي کند و در واقع معادل همان غذايي که قبلا در چند وعده مصرف مي کردند در وعده افطار شام و سحري ميل کرده اند و در واقع فرصت طلايي براي سم زدايي دستگاه گوارش خود را از دست داده اند و دسته آخر کساني هستند که با حذف يک وعده غذايي مقدار 500 تا 600 کالري از انرژي روزانه خود را کاهش داده اند و با اين اتفاق فرصت پاکسازي و بازسازي سلولهاي کهنه و جوان سازي سلول ها و ارگان هاي بدن را ايجاد کرده اند. از پرخوري و بدخوري پرهيز و سعي کنيد تنوع و تناسب را در وعده غذايي خود رعايت کنيد.

توصيه وزارت بهداشت

وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي در آستانه حلول ماه مبارک رمضان در اطلاعيه اي نکات تغذيه اي در اين ماه را اعلام و هموطنان را به رعايت اصول بهداشتي و تغذيه اي دعوت کرد. در اين اطلاعيه برضرورت استفاده از 4 گروه اصلي غذايي نان ، غلات ، ميوه ها و سبزي ها ، گوشت و حبوبات و تخم مرغ ، شير و لبنيات در برنامه غذايي تاکيد و توصيه شده است.
افراد روزه دار همانند زماني که روزه نيستند سه وعده غذا بخورند که اين وعده ها شامل افطار ، شام و سحر است البته مصرف غذا در دفعات کمتر مثلا 2 بار در روز نيز اشکالي ندارد و بهتر است غذاي مصرفي در وعده سحري خصوصيات و ويژگي وعده ناهار را داشته باشد.همچنين طبق اعلام وزارت بهداشت ، مصرف شيرگرم و فرني و يا شيربرنج هنگام افطار مناسب است و استفاده از مواد غذايي آبکي مثل سوپ ، آش ، حليم بدون روغن و مايعات هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار مي شود. استفاده از سبزي ها و ميوه ها هنگام افطار زماني بين افطار تا سحر به دليل اين که منبع خوبي از فيبر هستند براي دستگاه گوارش بسيار مفيد است و مانع بروز يبوست مي شود. روزه داران بايد براي تامين آب مورد نياز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب بتدريج انواع ميوه ، چاي کمرنگ و ساير مايعات بويژه آب براي جبران کم آبي بدن بنوشند و افطار خود را با کمي آب گرم و يا چاي آغاز کرده و پس از آن مي توانند از خرما يا کشمش استفاده کنند زيرا اين دو سبب کنترل اشتها مي شود. مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظيم قندخون بسيار مفيد است.
همچنين به افراد روزه دار توصيه شده است به جاي مصرف انواع شيريني مثل زولبيا و باميه که فقط حاوي انرژي و فاقد مواد مغذي (ويتامين ها و املاح) هستند از موادغذايي طبيعي شيرين مثل خرما ، کشمش و انواع ميوه استفاده کنند .