دریا نیوز







معاون برنامه ريزي و اداري مالي استانداري:ارتقاء بهره وري منابع آب و خاك ، برنامه مدون مي خواهد

اگر چه در زمينه بهره وري منابع آب و خاك موفقيت هاي نسبي را شاهد هستيم اما ظرفيت ها مي تواند جايگاه نظام بهره وري را به سطح  مناسب ي ارتقاء دهد>>>
، 17:41   /   کد خبر: 329   /   تعداد بازدید: 896



معاون برنامه ريزي و اداري مالي استانداري:
ارتقاء بهره وري منابع آب و خاك ، برنامه مدون
مي خواهد
 

    
  معاون برنامه ريزي و اداري مالي استانداري هرمزگان معتقد است؛ اگر چه در زمينه بهره وري منابع آب و خاك در استان هرمزگان موفقيت هاي نسبي را شاهد هستيم اما ظرفيت ها و زيرساخت هاي موجود مي تواند جايگاه نظام بهره وري را در اين بخش به سطح بسيار مناسب تري ارتقاء دهد. 
   مهندس "عبدالرضا ناطق" در تشريح جزييات اين موضوع اظهار داشت: استان هرمزگان با دارا بودن منابع غني آب و خاك و بهره مندي از زيرساخت هايي نظير ؛سدهاي شميل و نيان و سد بزرگ جگين وهمچنين مرزهاي طولاني دريايي در زمينه توليد كشاورزي  و آبزي پروري بايد به سطحي از ميزان توليد برسد كه متناسب با ظرفيت هاي ياد شده باشد، به تعبيري استفاده بهينه از امكانات و منابع موجود.
    وي در همين رابطه با اشاره به تجارب كشورهاي بزرگ و توسعه يافته در زمينه آبزي پروري و كشاورزي خاطرنشان كرد: آنچه به عنوان يك مستند علمي، موفقيت كشورهاي برخوردار از منابع آب و خاك را در پي داشته، اين است كه به جاي قطعه قطعه كردن اراضي و تقسيم بندي آنها به واحدهاي كوچك (سطوح زير 5 هكتار ) با تجميع اراضي و تشكيل شركت هاي بزرگ ، ميزان استحصال محصول و همچنين سود و سرمايه را به بالاترين ميزان ممكن افزايش داده وبه سهامداران خود نيز انتفاع لازم را رسانده اند.
به گفته وي ، تجربه روشني كه در اراضي پايين دست سد "استقلال ميناب" در طول ساليان گذشته منجر به قطعه بندي اراضي كشاورزي در متراژهاي پايين گرديد، نبايد در اراضي سد "جگين "تكرار شود و اين مهم بر عهده متوليان و دست اندركاران است كه با نگرش برنامه اي و استفاده از الگوهاي موفق ، حداكثر بهره وري را از حجم سرمايه گذاري انجام شده داشته باشند. معاون برنامه ريزي و اداري مالي استانداري در ادامه با اعلام اينكه مديريت استان ضمن پرهيز از بخشي نگري ، آينده را در گرو بهره مندي از نظام برنامه اي در همه بخش ها مي داند، به تشكيل شركت سهامي زراعي بزرگ با مديريت متخصصين و كارشناسان امور كشاورزي اشاره كرد و گفت: اين شركت در واقع با هدف جلوگيري از هدررفت منابع آب و خاك، به جاي كوچك كردن اراضي با بهره گيري از يك مديريت واحد ، توان و تخصص خود را بر پايه استفاده مطلوب از اراضي خواهد گذاشت و با سهيم كردن مردم منطقه علاوه بر سود مناسب، آينده مطمئني را نيز براي اقتصاد منطقه تضمين خواهد كرد. 
    مهندس "ناطق"  يادآور شد: جويندگان كار و واجدين شرايط با قرار گرفتن در چتر حمايتي اين شركت ، از مزاياي آن استفاده مناسب خواهند برد ، در واقع شركت با سهام متعلق به مردم منطقه اداره مي شود . اين مقام مسوول خاطرنشان كرد: دراجراي اين طرح همه زواياي كار، بر پايه تكنولوژي  روز و متدهاي علمي قرار دارد، يعني نوع محصول ،شيوه كاشت و برداشت، نگهداري، آبياري، بهره برداري پس از توليد با توسعه صنايع جانبي و ... پيش بيني شده است كه آينده روشني را براي مردم و پشتوانه قابل اتكايي در پروسه توسعه خواهد بود.
   به گفته وي، اين الگو قابل تسري به همه بخش ها است، بطوريكه در زمينه آبزي پروري، شيلات استان با پيروي از اين سياست به جاي واگذاري اراضي در قطعات كوچك، سايت هاي بزرگ پرورش ماهي و ميگو را احداث نموده كه نمونه آن در جزيره هنگام با سرمايه گذاري بالغ بر 15 ميليارد ريال به بهره برداري رسيده است كه اثرات مثبت آن در آينده و اقتصاد منطقه ، به خوبي روشن است. معاون برنامه ريزي و اداري مالي استانداري تاكيد كرد: كم بهره بودن سرمايه گذاري انجام شده در بخش  شيلات و كشاورزي، علاوه بر هدر رفت منابع ، منجر به ضرر و زيان اقتصادي خواهد شد كه در آينده استان را با چالش جدي ورشكستگي بهره برداران روبرو خواهد كرد. وي در پايان توصيه كرد: روش هاي منسوخ و امتحان پس داده در بخش توليد ، زنگ خطري است كه آينده كشور را تهديد مي كند، بنابراين رويكرد علمي و آينده نگري مبتني بر تجارب موفق،كليد توسعه و پيشرفت استان است.