گذرنامه هاي جعلي اعضاي باند قاچاق انسان
را لو داد
دريانيوز : با دستور ويژه بازپرس دادسراي صادقيه تهران ، 2 مرد باکويي که در باند بين المللي قاچاق انسان فعاليت دارند ، تحت تعقيب پليس بين الملل قرار گرفتند تا با انتقال به کشور ، محاکمه شوند.
به گزارش خبرنگار جام جم ، عصر روز 19 مرداد سال گذشته يکي از نگهبانان يک شرکت مسافربري با کلانتري 209 پايانه غرب تهران تماس گرفت و از پيدا کردن تعداد زيادي گذرنامه در محل کارش خبر داد. به دنبال اين تماس ، ماموران به محل شرکت مسافربري اعزام شدند و تعداد 29 جلد گذرنامه جعلي متعلق به کشورهاي پاکستان و بنگلادش را کشف و ضبط کردند. با تحقيق از مرد نگهبان ، معلوم شد پاکت حامل گذرنامه ها به نام يکي از کارکنان به نام جواد ارسال شده است.
با کشف اين سرنخ ، اين فرضيه پليسي که ممکن است اين مرد جوان با اعضاي يک باند قاچاق انسان در ارتباط باشد ، قوت يافت و او تحت تعقيب پليس قرار گرفت. جستجوي کارآگاهان براي دستگيري وي ادامه داشت تا اين که چند هفته بعد او در منزل يکي از آشنايانش دستگير شد.
ردپاي يک کارمند شرکت حمل و نقل
مسافربري در باند قاچاق انسان
مرد متهم براي تحقيقات به پايگاه هشتم اطلاعات فرمانده انتظامي تهران انتقال يافت و در اظهاراتش گفت : من متصدي فروش بليت اتوبوس هاي مسافربري هستم و اين گذرنامه ها که به نام من ارسال شده است ، مربوط به يکي از دوستانم است که در يک مسافرخانه کار مي کند، به خاطر اين که ممکن بود بسته گم شود، او از فرستنده خواسته بود آن را براي من بفرستد. به اين ترتيب مخفيگاه همدست وي به نام علي که تبعه پاکستان است ، به همراه فردي به نام احمد شناسايي شد. در ادامه 3 مرد بازداشت شده به طور جداگانه مورد بازجويي هاي پليسي قرار گرفتند و دچار تناقض گويي شدند تا اين که پرده از راز فعاليت اعضاي يک باند قاچاق انسان برداشتند و با انتقال به شعبه 15 بازپرسي دادسراي ناحيه 5 تهران ، اظهار کردند فقط واسطه اي بين اعضاي باند قاچاقچيان داخل و خارج کشور بوده اند.
انتقال مهاجران غيرقانوني
با مدارک جعلي از مرزهاي ايران
يکي از متهمان در اظهاراتش به بازپرس جراحي گفت : اعضاي باند مهاجران غيرقانوني با دريافت مبالغي از افراد بنگلادشي و پاکستاني و در اختيار قرار دادن گذرنامه هاي جعلي به مسافران ، آنها را از طريق مرز ماکو به ايران منتقل مي کردند و ما آنها را به يک مسافرخانه مي برديم و مدارک و گذرنامه هاي جعلي را در اختيارشان قرار مي داديم و سپس به طور غيرقانوني به کشورهاي ژاپن ، اکراين ، آلمان ، لهستان ، دانمارک و ترکيه انتقال مي داديم و بعد گذرنامه ها را از آنها پس مي گرفتيم و ديگر اعضاي باند با استفاده از اين گذرنامه ها افراد ديگري را از مرز خارج مي کردند و فعاليت هاي باند را 2 مرد باکويي به عهده داشتند و ما فقط از طريق تماس هاي تلفني ، از آنها دستور مي گرفتيم.
به دنبال اين اعترافات تحقيقات کارآگاهان پايگاه هشتم اطلاعات فرمانده انتظامي تهران روي 2 مهره کليدي باند قاچاقچيان بين المللي آغاز شد تا اين که چند روز پيش ماموران موفق به شناسايي هويت آنها به نام محمد ت و يوسف م که در باکو و در کشور آذربايجان سکونت دارند ، شدند و با گزارش موضوع به بازپرس جراحي رئيس شعبه 15 دادسراي ناحيه 5 تهران ، وي روز گذشته دستور ويژه اي را براي دستگيري 2 عضو کليدي باند بين المللي قاچاقچيان انسان صادر کرد و طي نامه اي از رئيس دادگستري باکو خواست اين 2 متهم تحت تعقيب پليس ايران را از طريق پليس بين الملل تحويل دهند تا با انتقال آنها به ايران ، ابعاد مختلف فعاليت هاي اعضاي اين باند مشخص شود.