دریا نیوز







در هفته دولت و با حضور استاندار هرمزگان :مجتمع خدمات بهزیستی "علی ابن ابیطالب (ع ) " به بهره برداری رسید

 با حضور دکتر " شیخ الاسلامی " استاندار هرمزگان  مهندس " صادقی " معاون امور عمرانی ، " اسلامی "  مدیر کل سازمان بهزیستی و جمعی از مسئولان دستگاههای اجرایی ، بهره برداری از مجتمع بزرگ خدمات بهزیستی " علی ابن ابیطالب (ع ) " شهرستان بندر عباس آغاز شد .
، 01:02   /   کد خبر: 72   /   تعداد بازدید: 1197


 با حضور دکتر " شیخ الاسلامی " استاندار هرمزگان  مهندس " صادقی " معاون امور عمرانی ، " اسلامی "  مدیر کل سازمان بهزیستی و جمعی از مسئولان دستگاههای اجرایی ، بهره برداری از مجتمع بزرگ خدمات بهزیستی " علی ابن ابیطالب (ع ) " شهرستان بندر عباس آغاز شد .
به گزارش خبر نگارما ، در این آیین افتتاح ، مدیر کل سازمان بهزیستی در ساماندهی و راهبری بهینه زندگی جامعه هدف خود ، اظهار داشت : طرح تجمیع مراکز زیر مجموعه حوزه معاونت امور اجتماعی بهزیستی اعم از مرکز TC زنان آسیب دیده ، خانه سلامت ، اورژانس خدمات اجتماعی ، پیشگیری و کاهش طلاق از دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی
، شیرخوار گاه ، شبانه روزی پسران از دفتر شبه خانواده و همچنین مرکز اسکان موقت از دفتر امور زنان و خانواده که پیشتر در نقاط مختلف شهر انجام می شد هم اکنون در یک واحد مجتمع خدمات تخصصی جامعه هدف سازمان بهزیستی را ارائه می دهد که در زمینی به مساحت 13هزار و 700 متر با زیر بنای 4 هزارو 64 متر مربع با اعتبار 12 میلیارد ریال احداث گردیده است . " احمد اسلامی " افزود : خدماتی که در این مجتمع ارائه می
گردد به منظور کمک و یاری رساندن جهت زنان و دختران در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی و کودکان بی سرپرست می باشد که احداث آن و قرار گرفتن در یک نقطه متمرکز علاوه بر صرفه جویی در زمان ارائه خدمات مربوط به این مراکز ، باعث به کار گیری فعال و موثر نیروی انسانی ، تسهیل در تشکیل منظم جلسات تیمی ، استفاده بهینه ازامکانات و وسائط نقلیه و آموزشی و ... ، ارتباط تنگاتنگ بین کارشناسان مراکز به  منظورتبادل اطلاعات و ارتقاء سطح دانش حرفه ای آنان ، تسهیل در امر نظارت یا بازدید از مراکز و پیگیریهای مربوط به مراکز ، اختصاص اتاق مجزا برای ملاقات کودکان و همچنین اتاق مراقبت از نوزادان با امکانات مجهز شده است .
مدیر کل سازمان بهزیستی استان در ادامه با اشاره به شرح خدمات ویژه در بخش های مختلف ، تصریح کرد: در بخش مراکز آسیب دیدگان اجتماعی افرادی که رفتارشان به دلیل فشارهای شدید اجتماعی و روانی ناشی از مشکلات اقتصادی و اجتماعی ، نقص یا فقدان مهارتهای زندگی ، ضعف در بکار گیری شیوه های مقابله ای ، ابتلا به بیماریهای روانی ، عقب ماندگی ذهنی و ... سازگاری آنها با جامعه دچار مشکل شده و « احتمال » بروز رفتار بر خلاف هنجارهای اجتماعی از آنها می رود ممکن است از مسیر زندگی مناسب خارج شوند ، تحت حمایت های فوری و تخصصی لازم با استفاده از نیروهای متخصص و با استفاده از روشهای مناسب قرار می گیرند ، یا از گرایش آنها به انحراف یا انحراف مجدد جلوگیری می شود ، همچنین به منظور برخورد صحیح با آسیب های اجتماعی در افراد در معرض آسیب و بازگشت مجدد افراد آسیب دیده ، به کودکان خانواده و جامعه  اقدام به راه اندازی مراکز آسیب دیدگان اجتماعی در جهت کاهش بحران های اجتماعی مخصوصا برای اقشار در معرض آسیب و برخورد صحیح با آسیب های اجتماعی نموده است .
وی یاد آور شد : مرکز مداخله در بحران های اجتماعی ( اورژانس اجتماعی ) به موارد کودک آزاری ، همسر آزاری ، خودکشی ، طلاق ، دختران فراری در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی و ... خدمات لازم ارائه می دهد . در این مراکز خدمات مددکاری روانشناسی ، پزشکی ، روانپزشکی و حقوقی به صورت رایگان ارائه می گردد . این خدمات تخصصی به صورت سر پایی و نگهداری ارائه می شود و اهدافی نظیر ؛ ارائه خدمات فوری و تخصصی به افرادی که در شرایط حاد و بحرانی قرار دارند به منظور جلوگیری از انحراف مجدد آنها و شناسایی کانون های بحران زا و ارائه اقدامات تخصصی در بحران زدایی را  دنبال می کند . مرکز مداخله در خانواده  به منظور کاهش طلاق نیز با بکار گیری نیروهای تخصصی گوناگون از جمله مددکار ، روانشناس ، روانپزشک و مشاور حقوقی به متقاضیان ، خدمات لازم اراده می گردد تا درصورت جدایی مشاوره طلاق ارائه شود . به گفته وی : مهمترین هدف این مرکز ؛ سعی در حفظ و تحکیم کیان خانواده ، کاهش و قوع طلاق از طریق خدمات مشاوره ای و مددکاری ، کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از طلاق ، شناخت عوامل موثر در طلاق به منظور برنامه ریزی در جهت آگاه سازی جامعه ، شناسایی و حل مسائل و مشکلات خانواده های آشفته و متقاضی طلاق ، کاهش تنش ها و استرس های پس از طلاق به منظور متعادل نمودن جو عاطفی ، روانی پس از طلاق ، فراهم آوردن زمینه های مناسب که موجب تنظیم روابط صحیح فرزندان ووالدین و تداوم ارتباط والدین با کودکان پس از طلاق ، بالا بردن آگاهی های زوجین در رابطه با نحوه برخورد صحیح  با فرزندان پس از طلاق ، فراهم آوردن زمینه مناسب که موجب تنظیم روابط صحیح فرزندان و والدین و تداوم ارتباط والدین با کودکان پس از طلاق می گردد، کمک به قضات محترم دادگاه های خانواده جهت اتخاذ تصمیم مناسب و صدور حکم  لازم و تعیین صلاحیت والدین برای سرپرستی فرزندان در مواردی که طلاق آخرین راه است ، می باشد . " اسلامی " با اشاره به آسیب پذیری قشر جامعه یعنی دختران و زنان ، خاطر نشان کرد : این آسیب پذیری به خصوص در مراجع در حال گذار بیشتر نمود پیدا می کند ، به طوری که در حال حاضر دختران فراری یکی از معضلات اساسی به حساب می آیند . به گفته وی : خانه های سلامت در حقیقت کاشانه امنی است برای دخترانی که به دلیل فقدان سرپرستی مناسب در خانه خود زندگی نمی کنند . در این خانه ها خدمات مددکاری ، روانشناسی ، حقوقی ، تحصیلی ، حرفه آموزی و ... در جهت به استقلال رساندن این دختران است . وی بیان داشت : مرکز بازپروری زنان و دختران آسیبب دیده اجتماعی TCنیز به زنان و دخترانی که به دلایل مختلف اقتصادی ، اجتماعی و ... دچار آسیب شده و به مفاسد اخلاقی روی آورده اند ، خدمات روانشناسی ، پزشکی ، مددکاری و اجتماعی و روان پزشکی ارائه می شود . هدف این مرکز بازتوانی روانی ، اجتماعی این افراد و بازگشت سالم آنها به اجتماع است.
مدیر کل سازمان بهزیستی استان بیان داشت : در بخش مراکز امور شبه خانواده نیز شیرخوارگاه شبانه روزی ویژه کودکان بی سرپرست که بنا به دلایلی به طور دائم یا موقت از سرپرستی موثر و با صلاحیت محروم گردیده اند خدمات خاص را ارائه می دهد . همچنین  خانه نوزادان ، نونهالان و نوباوگان ( شیرخوارگاه ) که از فرزندان پذیرش شده در دو گروه سنی نوزادان و نونهالان ( 0 - 3 سال ) نوباوگان ( 3 - 6 سال ) مراقبت و پرورش به عمل آید .
این مقام مسئول در ادامه گفت : در این بخش همچنین فرزند خواندگی ( شیرخوارگاه ) کودکانی که کلیه تلاشها و کوشش های حرفه ای جهت شناسایی والدین و بازگشت کودک نزد آنان یا دیگر بستگان موثر واقع نگردیده باشد را در هر استان از طریق کمیته ستادی استان ( شبه خانواده ) انجام می دهد .
خانه های نوزادان - نونهالان ، نوباوگان و کودکان و مسئولین و کارشناسان آنها تنها در خصوص مراقبت و پرورش کودکان فعالیت می نمایند .
" اسلامی " دیگر خدمات مراکز امور شبه خانواده را این گونه تشریح کرد : خانه کودکان و نوجوانان(  شبانه روزی )  که فرزندان پذیرش شده 12 - 6 سال یا 18 - 12 سال به صورت شبانه روزی و با تفکیک سن و جنس تا فراهم شدن زمینه انتقال موقت یا دائم به خانواده و جامعه مورد مراقبت و پرورش قرار می گیرد ، را با خدمات ویژه شامل مددکاری ، روانشناسسی ، نظارت مکرر بر خوابگاه ها ( نظافت و مرتب بودن و ...) ، بازدید از منزل فرزندان ، تنظیم سند ، هزینه توجیهی ماهیانه ، ودیعه مسکن ، هزینه لوازم ضروری منزل ، تشکیل پرونده های امداد ماهیانه ، پی گیری حکم های قضایی برای ترخیص موقت ، برنامه ریزی اوقات فراغت  و نظارت بر اجرای آن ، ارسال آمار مربوط به شبانه روزی  ، پی گیری برنامه های مربوط به جشنواره ، پی گیری تحصیلی فرزند و پذیرش و ترخیص ارائه می دهد .
امور زنان و خانواده ، بخش دیگری از گزارش مدیر کل سازمان بهزیستی استان را تشکیل می داد . وی گفت : مرکز اسکان موقت زنان پناه جو تحت نظارت سازمان بهزیستی استان ، حوزه امور اختماعی جهت ساماندهی و رسیدگی به زنانی که شرایط خاص را داشته باشند فعالیت دارد و به صورت یک مرکز مجزا بعد از پذیرش زنان به سرویس دهی و خدمات مددکاری ، مشاوره ای ، کاریابی و اشتغال ، مشکلات مسکن مددجویان بیماری - کمک به امور قضایی و دادگاهی نامبردگان می پردازیم ، که اهدافی نظیر : اسکان موقت و ارائه خدمات اورژانس به زنانی که به صورت موقت فاقد سرپناه می باشند ، ممانعت از به انحراف کشیده شدن جمعیت هدف و جلوگیری از تداوم خشونت علیه  زنانی که متحمل خشونت از سوی خانواده یا اجتماع می باشند را در سه سطح : ستاد بهزیستی کشور ، ستاد بهزیستی استان و مجتمع های خدمات بهزیستی را اجرا ئی می نماید .