دریا نیوز







آردهاي تيره از پروتئين زيادي برخوردار هستند

  

، 20:21   /   کد خبر: 27   /   تعداد بازدید: 1483


آردهاي تيره از پروتئين زيادي برخوردار هستند  

     

دريانيوز : آردهاي تيره از نظر ميزان پروتئين در سطح بالاتري نسبت به آردهاي روشن قرار دارند، در حالي كه كيفيت قابليت پخت آنها به مراقبت پايين تر از آردهاي روشن است،
به گزارش خبرگزاري كشاورزي ايران (ايانا)- براساس تحقيقات پژوهشگران آرد ماده اوليه اصلي در توليد فرآورده هاي. صنايع نانوايي و پخت است، انواع مختلف آرد كه در نوع گندم، نوع عمليات آسياباني، تركيب شيميايي، درصد استخراج و كيفيت، تفاوت هاي اساسي دارند، هر يك براي مصارف خاصي در نظر گرفته مي شوند.
تحقيقات حاكي از آنست كه خواص نانوايي يك آرد به كميت و كيفيت پروتئين هاي آن بستگي دارد. هرچه درجه استخراج آرد پايين تر باشد، ميزان پروتئين آن كمتر است كه با افزايش درجه استخراج آرد، كيفيت پروتئين يا به عبارت ديگر كيفيت پخت نيز كاهش مي يابد.
همچنين آردهايي مانند سبوس گرفته كه از لايه هاي خارجي تر استحصال مي شوند، هنگام عمل آوري و فرم دادن، آسان تر پاره مي شود به همين دليل اين نوع آردها را اصطلاحا آرد داراي گلوتن ضعيف مي نامند.
آردهايي كه از مغز دانه گندم گرفته مي شوند در مقابل كشش از خود مقاومت نشان داده و از نظر قابليت پخت و خواص گلوتن قوي بوده و اين آردها از نظر كيفيت، قوي تر از آردهاي لايه هاي خارجي گندم هستند. به همين علت نقش انتخاب نوع آرد براي هر يك از محصولات بيش از پيش مشخص مي شود.