دریا نیوز







وزير مسكن وشهرسازي درسفربه هرمزگان : عملكرد يكساله دولت نهم را تشريح كرد

مهندس "سعيدي كيا"وزير مسكن وشهرسازي ،طي سخناني در مسجد قدس بندرعباس، اظهار داشت:دولت نهم كه با شعار عدالت محوري ، مهرورزي ، خدمت به بندگان خدا و تعالي مادي و معنوي كشور پا به عرصه انتخابات نهاد، در سراسر كشور با اقداماتي كه طي حضور يكساله انجام داد نشان داده كه در اجراي عدالت استوار بوده و اهتمام جدي براي محقق شدن اين شعار دارد. 

علي نظري

، 03:45   /   کد خبر: 128   /   تعداد بازدید: 1058



وزير مسكن وشهرسازي درسفربه هرمزگان :                                                       
          عملكرد يكساله دولت نهم را تشريح كرد

مهندس "سعيدي كيا"وزير مسكن وشهرسازي جمهوري اسلامي ايران كه به منظورافتتاح چند طرح عمراني و تشريح عملكرد اولين سال فعاليت دولت نهم به نمايندگي از سوي هيات دولت به بندرعباس سفر كرده بود،طي سخناني در مسجد قدس بندرعباس، اظهار داشت:
دولت نهم كه با شعار عدالت محوري ، مهرورزي ، خدمت به بندگان خدا و تعالي مادي و معنوي كشور پا به عرصه انتخابات نهاد، در سراسر كشور با اقداماتي كه طي حضور يكساله انجام داد نشان داده كه در اجراي عدالت استوار بوده و اهتمام جدي براي محقق شدن اين شعار دارد. 
به گفته وي،هر چند ادعاي عدالت محوري در همه عرصه هاي عملي حوزه فعاليت دولت ، ادعايي بزرگ و تاكنون تحقق نيافته تلقي مي شود، اما دولت كوشيده است در جريان مصوبات و اقدامات خود بسترسازي براي تحقق عملي عدالت را به عنوان ركني اصيل مورد توجه قرار دهد كه از جمله نمونه هاي عيني و عملي اقدامات دولت در اين رابطه مي توان به موارد ذيل اشاره كرد:
"هدايت منابع بانكي در جهت ايجاد عدالت اجتماعي و اقتصادي" ؛با توجه به اينكه تسهيلات بانكي از جمله ابزار هاي موثر براي بستر سازي عدالت اجتماعي و اقتصادي و همچنين تسهيل رويكرد " توليد" در كشوراست دولت تاكنون اقدامات زير را در اين خصوص به انجام رسانده است :الف - كاهش نرخ سود ، بانك هاي دولتي و خصوصي نظر به تأكيد دولت به سوق دادن منابع به سمت اقدامات توليدي و كاهش درآمدهاي غيرتوليدي از ابتداي سالجاري نرخ سود تسهيلات بانكي با  2  درصد كاهش به  14  درصد رسيد و نرخ سود در بانك هاي خصوصي و ديگر موسسات اعتباري غير دولتي نيز با حدود  10  درصد كاهش حداكثر  17  درصد تعيين شد . 
ب - توجه به بخش كشاورزي و صنايع كوچك زود بازده 
با تصميم دولت نرخ سود در بخش كشاورزي به  10  تا  5/11  درصد كاهش يافت و  180  هزار ميليارد ريال از منابع بانك ها نيز به صنايع كوچك و زود بازده اختصاص پيدا كرد . بخشودگي جرايم ديركرد پرداخت تسهيلات خصوصاً در بخش كشاورزي كه در خصوص كليه داراي مناطق داراي خشكسالي و مشكل كشور و در جريان سفرهاي استاني صورت گرفته از ديگر اقدامات موثر دولت در اين زمينه بوده است. 
ج - از آنجا كه تامين مسكن اقشار نيازمند از اقدامات موثر در اجرايي كردن عدالت اجتماعي است دولت نگاه ويژه اي به اين بخش داشته است. " تامين وام قرض الحسنه وديعه مسكن براي مستاجران كم در آمد" ، "اختصاص تسهيلات مسكن به كارمندان و كارگراني كه در آمد آنها كمتر از حدود  250  هزار تومان در ماه است" ، " تمديد مدت پرداخت وام  180  ميليون ريالي" و "اعطاي مجوز پرداخت تسهيلات خريد مسكن به كليه بانك ها" و همچنين "تامين منابع كافي با سود  5  درصد براي ساخت  200  هزار مسكن روستايي در سراسر كشور" از جمله اين اقدامات است  . 
"افزايش حقوق كاركنان دولت ، معلمان و بازنشستگان" ؛افزايش ضرايب حقوقي كاركنان دولت و معلمان بيش از نرخ تورم از جمله اقدامات مهم دولت براي افزايش قدرت خريد اين قشر بوده به طوري كه ضرايب حقوقي كاركنان دولت حدود  14  درصد و ضرايب حقوقي كليه فرهنگيان حدود  5/16  درصد در سال جاري افزايش پيدا كرد كه براساس قانون بودجه حداقل حقوقي بازنشستگان به  200  هزار تومان رسيده كه البته در خصوص بازنشستگان تأمين اجتماعي هنوز اين مصوبه اجرايي نشده است. 
" پرداخت مطالبات معوقه "؛
دولت پس از استقرار با مقوله مطالبات انباشته كاركنان دستگاههاي مختلف روبرو گرديد كه به اين منظور با تدوين متمم بودجه سال  1384  و همچنين صرفه‌جويي در اعتبارات هزينه‌اي سال  1385  اقدام به پرداخت بخش اعظم اين مطالبات نمود. 
برخي از اين مطالبات معوق درخصوص كاركنان نيروهاي مسلح، وزارت آموزش و پرورش و ... سابقه‌اي  18  ساله داشت كه بحمدا... در دولت نهم پرداخت گرديد. 
" كاهش نرخ تورم "؛
يكي از عوامل اصلي در افزايش شكاف طبقاتي رشد فزاينده تورم است به همين دليل با تلاش هاي صورت گرفته و تلاش جهت مديريت يكپارچه اقتصادي از سوي ستاد دولت، نرخ تورم در پايان سال اول فعاليت دولت به حدود  4/10  درصد كاهش يافت . نرخ تورم در پايان سال  1384  حدود  1/12  درصد و در پايان سال  1383  حدود  8/14  درصد بوده است .
وي درباره توزيع سهام عدالت كه عملياتي شدن آن در دهك‌هاي پايين جامعه شروع شده اشاره كرده و آن را جلوه كاملي از اهتمام دولت براي تامين عدالت در جامعه مي‌داند.
وي ‌افزود: توزيع سهام عدالت كار سنگين و ارزشمندي در جهت بالا بردن توان اقتصادي و معيشت مردم است كه اجراي آن از محرومان جامعه مانند افراد زيرپوشش كميته امداد ، بهزيستي و يا افرادي مانند بسيجيان كه فعاليت بيشتري دارند آغاز شده كه در نهايت موجب رشد اقتصادي قشرهاي محروم و مستضعف خواهد شد. 
وزير مسكن وشهرسازي، تشكيل صندوق مهر امام رضا) ع( را به عنوان نخستين مصوبه دولت در جوار بارگاه امام رضا)ع ( و زيباترين و شجاعانه‌ترين مصوبه دولت در جهت حل مشكلات جوانان دانسته و معتقد است كه تشكيل اين صندوق را بايد يكي ديگر از تلاشهاي دولت براي تحقق شعار عدالت محوري و خدمت رساني به مردم و تعالي مادي و معنوي جامعه دانست.
اين عضوهيات دولت با اشاره به مشكل اشتغال در جامعه تاكيد كرد: دولت نهم نگاه ويژه‌اي به بحث اشتغال جوانان به عنوان دغدغه اصلي جامعه داشته و در اين راه با اختصاص اعتبارات اشتغالزايي بنگاه‌هاي كوچك اقتصادي زودبازده گامهاي مهمي در جهت حل اين معضل برداشته است. 
وي در ارتباط با تحقق شعار مهرورزي  و مردم محوري مي‌گويد: دولت نهم با تكيه بر شعار "مردم محوري" به عنوان آموزه اي ديني و اعتقادي ،اين مهم راسرلوحه خدمات خود قرار داده است واين مبنا موجب شده است مجموعه دولت با غنيمت شمردن فرصت كوتاه تصدي اجرايي خود نسبت به برنامه ريزي جهت بردن دولت به اقصي نقاط كشور با اولويت مناطق محروم و كمتر برخوردار اقدام نمايد. دولت و رييس جمهور در اين سفرها كه از آغازين ماههاي استقرار دولت آبان ماه  1384  آغاز شده است موفق شده اند تا ابتداي سال اول فعاليت خود در  18  سفر استاني  با مردم حدود  140  شهرستان )حدود  40  درصد كل شهرستانهاي كشور( ديدار نموده و از نزديك در جريان مسائل و مشكلات حدود دو سوم استانهاي كشور قرار گيرند. 
در جريان  15  سفر اول هيأت دولت با برگزاري جلسات مشترك با دستگاههاي اجرايي، مسئولان استاني و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از هر شهرستان و استان تاكنون بيش از  2694  فقره توافق و تفاهم كارشناسي شده ميان دستگاهها و استانها براي تسريع در سازندگي كشور صورت گرفته كه از اين ميان  2091  فقره در زمينه احداث، تكميل و تجهيز پروژه ها و طرحها و  413  فقره در زمينه مطالعه پروژه ها و طرح ها و  190  فقره نيز در زمينه صدور مجوزهاي تسريع در رشد فعاليتهاي استاني بوده است. 
همچنين حدود  270  توافق و تفاهم‌در قالب بيش از  120  بند مصوبه نيز در سه سفر اخير استاني دولت تهيه شده كه در فهرست جمع‌بندي سفرها مورد اشاره قرار نگرفته است. 
از جمله نكات قابل توجه در اين سفرها تلاش براي حضور همه دستگاهها  )32  دستگاه اجرايي( در روند توسعه مناطق كشور و همچنين پيگيري مداوم رييس جمهور و معاون ايشان براي اجرايي كردن اين مصوبات بوده است. 
به اعتقاد "سعيدي كيا" در عرصه سياست خارجي نيز رويكرد عزتمند در عرصه ديپلماسي از جمله ديگر موضوعات مورد تاكيد دولت در عرصه اجرايي در اولين سال كاري است كه متناسب با شأن نظام مقدس جمهوري اسلامي و خواست مردم شريف كشور در عرصه ديپلماسي و مجموعه اقدامات سياست خارجي بود . 
در ماجراي پرونده هسته اي، دولت با كمك ديگر قوا و مجموعه هاي نظام بالاخص مجلس شوراي اسلامي موفق گرديد مجموعه اقداماتي كه از آخرين روزهاي دولت گذشته براي راه اندازي مراكز هسته اي آغاز شده بود را گسترش داده و در كنار فعال نمودن تعاملات ديپلماتيك و افزايش رايزنيها و در سطوح منطقه اي و جهاني ، با قدرت به استيفاي حقوق هسته اي ملت ، بازگشايي مراكز هسته اي تعطيل شده در كشور ، تكميل چرخه سوخت هسته اي و راه اندازي بخشهاي جديدي در اين حوزه بپردازند. 
افزايش سطح تعاملات ديپلماتيك رئيس جمهور و دستگاه ها از ديگر اقدامات صورت گرفته در اين عرصه بود تا جايي كه در يكسال مورد اشاره بيش از  40  كميسيون مشترك همكاري ايران با ديگر كشور ها تشكيل جلسه داده و صدها تفاهم نامه و قرارداد جديد در حوزه هاي اقتصادي و بين المللي ميان كشورمان و ديگر كشورهاي جهان به امضا رسيد . 
در اين دوره رئيس جمهور با صدها نفر از مقامات سياسي و ديپلماتيك كشورهاي جهان ) از جمله حدود  100  رئيس جمهور و نخست وزير جهان ( ديدار و با سفر به بيش از  20  كشور جهان، صدها ساعت رايزني ديپلماتيك را جهت تامين منافع بين المللي كشور انجام داده است . اتخاذ رويكرد هاي فعال در عرصه ديپلماسي از ديگر گزينه هاي انتخاب شده در سال ابتدايي دولت نهم بود. دولت با باور به ضرورت " تأمين عزت ملي " در عرصه ديپلماسي و ضرورت " مبارزه با نظام سلطه" به عنوان انتخاب مقدس نظام جمهوري اسلامي در عرصه خارجي تلاش نمود با اتخاذ رويكرد ها زمينه تحقق اين اهداف و ضرورت ها را فراهم نمايد. 
مكاتبه با روِساي جمهور كشورهاي بزرگ جهان ، طراحي و بيان ايده هايي چون "گفتگوهاي حقوق بشري با غرب" ، " خدشه به باورهاي اساسي جهان استكبار چون هولوكاست" ، فعال تر نمودن سطح مناسبات با كشور هاي آفريقايي و آمريكاي جنوبي و تشكيل ستاد كشور هاي توسعه اي جهت هماهنگي دستگاه ها به همين منظور از ديگر تلاشهاي صورت گرفته در اين راستا مي باشد.وزير مسكن همچنين با اشاره به  اقدامات دولت در بخش مسكن، به دخالت دولت در ساخت  340  هزار واحد مسكوني بر طبق سياست‌هاي برنامه‌اي،اشاره كرد و  گفت:بخش مسكن يكي از زود بازده ترين بخش ها در اقتصاد كشور است و با توجه به رشد  30  تا  33  درصدي نقدينگي در كشور و حركت اين ميزان پول به بخش هاي سرمايه گذاري توليدي ، لذا جذب سرمايه در بخش مسكن موجب رشد تحرك و بالارفتن قيمت در اين بخش مي شود ."سعيدي كيا " تصريح كرد: اعمال مقررات در ساخت وسازها و برنامه ريزي در مورد تامين مسكن اقشار كم درآمد را يكي برنامه هاي وزارت مسكن و شهرسازي براي خانه دار شدن مردم دانست و گفت: هم اكنون وام سه ميليون توماني مسكن به خوبي در حال پرداخت است و وام ده ميليون توماني در پرداخت نيز با مشكلاتي جزئي مواجه شد كه با ابلاغ دستور العمل جامعي مشكلات آن نيز حل خواهد شد .
وي ساخت واحدهاي اجاره اي را نيز از ديگر طرح هاي دولت در زمينه تامين مسكن مردم دانست و گفت: با توجه به اينكه قيمت تمام شده هر مترساخت وساز  200  هزار تومان برآورد شده لذا در اين طرح وبا احتساب يارانه پرداختي به سازندگان  ، 90  درصد پول ساخت و ساز را دولت پرداخت مي كند .
وزير مسكن و شهرسازي با اعلام اينكه تا كنون دولت در ساخت  340  هزار واحد مسكوني برنامه اي دخالت نموده است ، گفت: براساس برنامه ريزي هاي دولت در سال  85  ، 50  هزار واحد اجاره اي  ، 50  هزار با وام  10  ميليون توماني، 40  هزار واحد با وام سه ميليون توماني و  200  هزار واحد مسكن روستايي ساخته خواهد شد كه هم اكنون كار ساخت بيش از  70  هزار واحد روستايي در حال اجرا است .
سعيدي كيا ، ميزان يارانه پرداختي در بخش مسكن را در سال  85  ، 380  ميليارد تومان دانست وافزود: اين در حالي است كه در بودجه سال هاي گذشته به هيچ وجه اين آمار مشاهده نمي شد .وي پيش بيني كرد: بازار مسكن در نيمه دوم سال  85  و با توجه به برنامه ريزي هاي دولت براي ساخت و ساز از ركود خارج شود .وزير مسكن و شهرسازي با اشاره به اينكه بايد از سرمايه گذاري خارجيان در بخش ساخت و ساز كشور استفاده كرد ، گفت: هم اكنون مذاكرات انجام شده براي ساخت  10  هزار واحد مسكوني در شهر جديد پرند و  10  هزار واحد در شهر جديد هشتگرد با مالزي يايي ها آغار شده و كار ساخت اين واحدها مهر ماه آغا زمي شود .وي افتتاح  4604  واحد خانه استيجاري ، افتتاح  205  واحد خانه سازماني ، افتتاح  122  پروزه اداري ، فرهنگي ، بهداشتي ، افتتاح  2268  واحد مسكوني  ، 312  واحد مسكوني استيجاري خصوصي  ، 148  واحد مسكوني تعاوني و يك باب مسجد در شهر جديد بهارستان و كلنگ زني  600  واحد مسكوني استيجاري و مشاركتي رااز برنامه اي اين وزارت خانه به مناسب هفته دولت در كل كشور دانست .سعيدي‌كيا با بيان اينكه دولت به‌شكل برنامه‌اي براي حل مشكل مسكن در كشور اقدام كرده است، از ساخت * * 200،،هزار واحد مسكوني روستايي در كشور خبر داد و گفت: اجراي اين طرح در بهسازي مسكن روستايي و مقابله با زلزله و خرابي‌هاي ناشي‌از آن بسيار موثر خواهد بود .

علي نظري